FORUM SOJUSZU FTP
W ZWIĄZKU Z BRAKIEM NIEKTÓRYCH SÓROWCÓW A NADMIAREM INNYCH PROPONUJĘ OTWARCIE RYNKU HANDLU SÓROWCAMI.
PRZELICZNIKI TAKIE JAK OGÓLNIE PRZYJĘTE W OGAME:
3 000 metalu = 2 000 kryształu = 1 000 deuteru.
czyli na przykład jak potrzebuje 20 000 kryształy to musze komuś dać w zamian 30 000 metalu albo 10 000 deuteru.
mam nadzieję że jest to dla wszystkich proste.
Oczywiście jesteśmy sojuszem i nie będziemy się targować jak Żydzi. Jeżeli ktoś chce komuś dać coś za darmo to poprostu daje.
Oczywiście ceny możecie między sobą negocjować. Te tutaj podane są tylko orjętacyjne, żebyście mniejwięcej wiedzieli ile co kosztuje.
tutaj zamieszczacie TYLKO POSTY INFORMACYJNE czyli np: kupie 60 000 kryształu za deuter itp.
konkretne transakcje przeprowadzacie już między sobą na stronie głównej w chatboxie, wiadomościami na OGame, mailami, telefonami czy jak już tam chcecie. To poto żeby nie było tu syfu i żeby było na pierwszy rzut oka widać kto chce co kupić czy sprzedać.
PZDR
P.S. Gdyby kto nie wiedział to handel w ogame polega na tym że umawiacie się między sobą co i za ile a potem wysyłacie do siebie transportowce z surowcami. Gdyby ktoś nie wywiązał się z warunków umowy należy to jak najszybciej zgłosić do mnie albo Druida, już my się nim zajmiemy
tak a druid by potrzebował paliwka każdą ilość
więc czekam na osobniki z nadwyżką
co do paliwa to chętnie zakupie za metal powiedzmy iż za każde k duteru zapałce 3 metalu
a jeśli by kto podesłał gratis to byłbym wdzięczny
ja
ile potrzebujesz wezmę za deuter
wieczorem ci przyślę